You are here

Istoric

In anul 2004, din initiativa Domnului Albert Serban ia fiinta societatea comerciala Alser Forest Oy, cu sediul in Espoo, Finlanda. Incepand cu acea data, in parteneriat cu firme Finlandeze, Alser Forest Oy incepe sa furnizeze servicii de consultanta si management forestier, atat in Finlanda cat si alte tari europene sau asiatice.

Romania s-a numarat printre aceste tari, in perioada 2004-2008 mai multe proiecte aferente sectorul forestier fiind implementate aici de catre Alser Forest Oy. Aceasta relativ indelungata prezenta pe piata romaneasca a firmei finlandeze a condus la identificarea unor puncte slabe in ceea ce priveste procesul de exploatare forestiera din tara noastra, cea mai mare problema semnalata fiind imposibilitatea recoltarii intregii mase lemnoase pe picior aprobate, in principal din cauza existentei unei baze tehnico-materiale invechite sau subdimensionate, pe care agentii economici specializati o au in dotare.

Acest fapt a condus la infiintarea, in anul 2008, a firmei fiica Alser Forest SRL, ce detine si in prezent, ca obiect principal de activitate, distributia pe piata romaneasca de utilaje, instalatii si echipamente forestiere de conceptie moderna, a caror caracteristici functionale sa poata contribui substantial la atingerea obiectivelor de eficientizare a activitatii economice si de protecţie a mediului.

Tot odata, identificand deficientele majore priviind producerea de puieti forestieri in Romania, si avand experienta acumulata in pepinierele din Finlanda si Germania, am vazut oportun introducerea noului concept de producere de puieti forestieri containerizati. Concept, ce se partica in majoritatea tarilor dezvoltate in care forta de munca este scumpa. Acest concept de producere de puieti forestieri containerizati reduce foarte mult costurile cu manopera, si introduce automatizarea proceselor de productie.

Astfel din anul 2013, Alser Forest a devenit reprezentant oficial al firmei Suedeze, BCC AB (www.bccab.com), lider mondial in producerea de echipamente si solutii complete in pepiniere silvice pentru producerea de puieti forestieri containerizati.

In Aprilie 2014, se realizeaza primele 5 proiecte pilot de producere de puieti forestieri containerizati in judetele Bistrita,  Arges si Iasi:

Directia Silvica Iasi – Romsilva – Pepiniera Galata – jud. Iasi – puieti de stejar si ornamentale

Ocolul Silvic Privat Codrii Verzi – jud. Arges – puieti molid si larice

Ocolul Silvic Privat Feldru – jud. Bistrita Nasaud – puieti molid si larice

Ocolul Silvic Privat Izvorul Somesului R.A – jud. Bistrita Nasaud – puieti molid si larice

Ocolul Silvic Privat Valea Ilvei – jud. Bistrita Nasaud – puieti molid si larice

Ocolul Silvic Privat Josenii Bargaului – jud. Bistrita Nasaud – puieti molid si larice

Galerie

Cerere Oferta